Verhuur-Verkoop Viaene NV - Rijselstraat 164 - 8820 Torhout - T. 050 21 61 11 - M. 0475 266 111

Verhuur-Verkoop Viaene NV

Mercedes-Benz Vito en Viano met uitgebreid BlueEFFICIENCY-pakket

Mercedes-Benz Vito en Viano met uitgebreid BlueEFFICIENCY-pakket

29 Aug 2011

Mercedes-Benz introduceert nieuwe intelligente BlueEFFICIENCY-maatregelen bij de Vito en Viano op het gebied van dynamomanagement. Met het nieuwe BlueEFFICIENCY-pakket wordt een verdere verlaging van het brandstofverbruik van deze bestelwagens gerealiseerd.

Effectieve vernieuwing

Het nieuwe dynamomanagement zorgt ervoor dat de dynamospanning bij acceleraties wordt verlaagd en bij afremmen wordt verhoogd. Daardoor wordt de verbrandingsmotor ontlast en dat heeft een positief effect op het motorvermogen en het brandstofverbruik. De vermogenselektronica zorgt ervoor dat de dynamospanning wordt verhoogd zodat de accu snel kan worden opgeladen.

Tevens wordt met behulp van het nieuwe dynamomanagement tijdens het remproces een deel van de bewegingsenergie (die anders ongebruikt via de wielremmen als warmte in het milieu belandt) omgezet in elektrische energie, die wordt opgeslagen in de accu van het voertuig. Door deze extra oplaadfunctie behoeft minder te worden bijgeladen via de dynamo en deze wordt hierdoor minder vaak ingeschakeld.

Het BlueEFFICIENCY-pakket is optioneel verkrijgbaar op de Vito gesloten bestelwagen en dubbelcabine. De Vito Combi en de Viano worden standaard reeds voorzien van het BlueEFFICIENCY-pakket. Vanaf september wordt het nieuwe dynamomanagement aan het BlueEFFICIENCY-pakket toegevoegd.

Met BlueEFFICIENCY op weg naar de toekomst

Mercedes-Benz heeft BlueEFFICIENY ontwikkeld met het doel de mobiliteit van de toekomst op verantwoordelijke en duurzame wijze vorm te geven. Het BlueEFFICIENCY pakket omvat onder meer: een zuinige viercilinder CDI dieselmotor met twee vermogenstrappen, een moderne V6 CDI dieselmotor (met automatische versnellingsbak), een nog geoptimaliseerde ECO Gear zesversnellingsbak en enkele andere maatgregelen. Deze kunnen per type verschillen, maar hebben altijd hetzelfde doel: verlaging van het brandstofverbruik.

Bron: Transport online


Deze website maakt gebruik van cookies in overeenkomst met onze Privacyverklaring.