Verhuur-Verkoop Viaene NV - Rijselstraat 164 - 8820 Torhout - T. 050 21 61 11 - M. 0475 266 111

Verhuur-Verkoop Viaene NV

De nieuwe Volkswagen Crafter

De nieuwe Volkswagen Crafter

27 Apr 2011

De nieuwe Crafter wordt in juni op de markt verwacht. De grootste bedrijfswagen van Volkswagen valt op door de toepassing van het herkenbare familiegezicht en een nieuw interieur. De belangrijkste wijzigingen zijn echter van technische aard.

Nieuwste generatie viercilindermotoren

In plaats van vijfcilindermotoren krijgt de Crafter de beschikking over de nieuwste generatie viercilindermotoren met commonrail-injectie. De 2.0 TDI is er in drie vermogensvarianten: 80, 100 en 120 kW.

Zuiniger dan de voorgangers

De nieuwe modellen zijn vergeleken met hun voorgangers tot wel 33% zuiniger. Zij voldoen stuk voor stuk aan de Euro V norm - en de strenge EEV-eisen (EEV: Enhanced Environmentally Friendly Vehicle).
Medio 2011 komen voor alle krachtbronnen BlueMotion Technologies zoals een Start-Stop-systeem en accu-regeneratie beschikbaar. De gunstige verbruikscijfers zijn goed voor het milieu en naast de reductie van de onderhoudskosten zorgen zij bovendien voor een daling van de bedrijfskosten van de Crafter met 25%.

Tot 10% extra laadvermogen

Dankzij de lichtere motoren en technische wijzigingen, is het leeggewicht van alle nieuwe Crafter-modellen gedaald ten opzichte van hun voorgangers. Het maximale laadvermogen van de nieuwe modellen komt hierdoor tot wel 10% hoger uit.

De nieuwe Crafter is in een zeer groot aantal uitvoeringen leverbaar. Om te beginnen is er al keuze uit drie wielbases, vier lengteversies en twee dakhoogtes. Daardoor is de Crafter er bijvoorbeeld als Kombi voor personenvervoer, als pick-up, dubbele cabine of als chassis-cabine. Voor alle modellen geldt dat de antiroestbehandeling zeer intensief is. Cruciale carrosserie- en chassis-elementen zijn bijvoorbeeld enkel of zelfs dubbel gegalvaniseerd.


Deze website maakt gebruik van cookies in overeenkomst met onze Privacyverklaring.